Briose finlandeze - Korvapuusti

de getix in Prajituri, 2 Feb 2014 | 14692 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose finlandeze - Korvapuusti:

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.  

Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta  aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul apoi il lasam  la crescut, pentru cca. 45 min.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care  intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem  aluatul in jumatate.

Rulam prima jumatate,  apoi taiem din rulou bucati  in forma de trapez. La fel procedam  si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .

Fiecare  rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele  si lasam la crescut pentru cca.15-20 min. 

Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.

 Ies foarte pufoase !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose Madeira cu ciocolata