Briose negrese

de Oana in Prajituri, 25 Sep 2011 | 8745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 pahare cu zahar
  • 3/4 pahar cu lapte
  • 4 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 2 pahare cu faina
  • un plic praf de copt
  • 4 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose negrese:

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand in continuu, pana se topeste zaharul si untul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pastreaza 3/4 pahar cu glazura. Craticioara se lasa la racit (cel mai bine in apa rece, se raceste mai repede). Faina si praful de copt se amesteca si apoi se toarna treptat in craticioara cu glazura de ciocolata, amestecand cu mixerul la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Apoi se adauga cate un ou, amestecand dupa fiecare. Oul se sparge separat, intr-un castronel, sa nu aveti surprize :) apoi se amesteca in compozitia de negresa.

Se incalzeste cuptorul. Se pregateste tava de briose si se tapeteaza cu hartiute speciale de briose. Se umplu formele cu aluat. Din aceasta compozitie ies 20 de briose. Se poate face prajitura si in tava de aragaz.

Se pune tava in cuptor, la foc mic si se lasa pana briosele sunt umflate si trec testul scobitorii.

Se scot apoi pe un platou si se glazureaza cu crema oprita, apoi se presara cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose negrese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]