Briose negrese -de post

de Rocsi in Prajituri, 15 Mar 2011 | 9009 vizualizari

 

Este o reteta de post...negresa e prajitura ce o fac cel mai des in post..acum am vrut sa fac mai altcumva si cum am vazut la Ianculubita negresa ei cu gem am zis sa incerc si eu..niciodata nu mai facusem pana acum cu gem...vi le recomand,sunt foarte gustoase!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa minerala
  • 3 sferturi cana de zahar
  • jumatate cana ulei
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 1 borcan mic de gem de prune
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 16-20 linguri faina 
  • 1 pumn miez de nuca
  • 1 plic glazura de ciocolata dr.oetker
  • nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose negrese -de post:

Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul.

invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste.

apoi adaugam uleiul,esenta si gemul.

amestecam bine de tot.

apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat.

la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine.

ungem tava de briose cu margarina.

le umplem pe 3 sferturi cu compozitie.

deasupra punem miez de nuca tocat.

dam tava in cuptorul incins,pana ce briosele sunt coapte.

apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

preparam glazura cu 2 linguri apa rece,apoi ungem briosele cu ea .

presaram nuca de cocos deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose negrese -de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu caise