Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 1 Dec 2012 | 6049 vizualizari

 

La multi ani Romania!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 300 ml de lapte acru sa iaurt
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • in plus:
  • gutui din compot sau orice alt fruct va place
  • zahar
  • colorant rosu
  • colorant albastru
  • colorant galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!:

Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.

Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de briose ( puteti sa ungeti formele cu ulei si sa le tapetati cu faina si atunci nu mai este nevoie de hartii )

In mijlocul lor se pune un cub de gutui.

Se dau formele la cuptorul preincalzit cca. 12 - 15 min.la 185 grade.

Intre timp se pregateste zaharul colorat.

Se pune cate o lingura de zahar in 3 vase separat, dupa care se amesteca fiecare cu cate un praf de colorant alimentar ( eu folosesc colorant Wilton ).

Dupa ce se scot briosele din cuptor se vor acoperii cu acest zahar colorat.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea