Fin, dulce, cremos... asa as putea descrie acest desert in doar trei cuvinte! Ca sa nu mai spun ca se prepara si extrem de simplu...
Batem untul spuma cu zaharul si adaugam ouale pe rand, amestecand energic. Punem bucatelele de ciocolata intr-un bol si le dam la cuptorul cu microunde pentru un minut, dupa care adaugam ciocolata topita in compozitia pentru blat. Tot acum adaugam si esenta de vanilie si in final, faina cernuta, amestecand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor! Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 30-35minute!
Dupa ce blatul trece testul scobitorii il lasam sa se raceasca complet si incepem prepararea cremei de branza! Folosim 100g de crema de branza Philadelphia, 100 g unt si 200 g zahar pudra sau dupa gust. Mixam ingredientele pana cand crema devine foarte fina si pufoasa!Intindem crema usor peste blat.
Glazura o pregatim extrem de simplu, recunosc ca este prima data cand am pregatit-o asa si mi-a placut :)! Asadar, intr-un bol inalt punem 90g ciocolata amaruie sau cu lapte, dupa preferinta, 25 g unt si 25ml smantana dulce. Dam bolul la cuptorul cu microunde pentru un minut. Dupa un minut, amestecam ingredientele energic cu un tel si lasam glazura inca 2 minute la rece, sa se domoleasca, apoi o asezam peste crema de branza!
Lasam prajitura la rece pentru cel putin doua ore inainte de taiere. O taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte!