Buche de Noel

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Dec 2015 | 2812 vizualizari

 

...sau buturuga de Craciun...e o prajitura minunata pe care o prepar in fiecare an de sfanta sarbatoare! 

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • 150 g faina
  • 130 g zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri lapte

Umplutura:

  • 2 pachetele de biscuiti Petite Beurre
  • 3/4 cana de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (sau dupa gust)

Crema:

  • 1 cana jumatate de frisca lichida naturala (neindulcita)
  • 175 gr.ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buche de Noel:

Blatul:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate.

Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava decuptor si se coace  pana trece testul scobitorii(nu dureaza mult).

Scoatem blatul si-l asezam cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si stors si il rulam (cu tot cu foaia de copt). Il vom lasa putin la racit si dupa il vom desface usor fara sa fortam.

Umplutura de biscuiti

Intre timp am zdrobit biscuitii si i-am amestecat cu laptele si untul, cacaoa si zaharul plus vanilia si romul. Umplutura am pus-o in mijlocul foii coapte si am rulat rulada, apoi am dat-o la rece.

Cand rulada s-a racit am preparat glazura.

Am incazit usor frisca lichida si in ea am topit ciocolata, am adaugat si zaharul si am racit-o brusc.

Am mixat apoi glazura pana a devenit crema (dureaza putin mai mult, depinde de tipul de frisca).

Am pus pe platou un strat de crema, apoi am asezat prajitura si am decorat-o cu crengute de brad, ciupercute decor si conuri de brad.(dupa inspiratie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

26.12.2015, 23:47

Multumesc Gicuta

Catalina L 1

28.12.2015, 11:37

f reusita

RuxyRux 1

29.12.2015, 12:28

Multumesc Cata A fost minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec portocale si nuci