Budinca cu orez

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 10942 vizualizari

 

Sursa de inspiratie a fost CORINA...ea a numit-o placinta sarbeasca , eu budinca cu orez....ea a folosit gris, eu orez...si in rest totul la fel...multumesc de inspiratie Corina draga mea, a fost deeeeeeeeeeeeeeeelicioasa.Pup!

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 250 g orez,
  • 1,250 l lapte,
  • 125 g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • zahar vanilat,
  • sare.
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 50 g faina,,
  • zahar vanilat.
  • Pentru uns forma
  • -unt cat o nuca.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu orez:

Se alege orezul si se spala in cateva ape.

Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem  orezul cu lapte uniform.

Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii).

Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu branza si iaurt