Budinca de cozonac

de goldielocks in Torturi, 27 Feb 2011 | 18090 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta in extrasezon,sper sa nu va suparat:))Oricum nu mai e atat de mult pana la Paste:p
Serviti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic,rapid si foarte gustos.
Eu am pregatit aceasta budinca dintr-un cozonac uscat,uitat undeva intr-un colt al bucatariei noastre.Este foarte aromat,moale si cu gust de crema de zahar ars,frisca il completeaza.
Merita sa-l incercati de Paste,Craciun sau Revelion,de ce nu,mai ales ca intotdeauna raman resturi de cozonac pe care nu le mananca nimeni(cel putin asa se intampla in familia mea)

 

INGREDIENTE

  • un cozonac intreg,uscat(taiat in 3-4 felii mari) sau resturi de cozonac
  • 1,5 l lapte
  • 6-7 oua
  • 12-14 linguri zahar+5 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat.

Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.
Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit.

Daca doriti,puteti adauga stafide macerate in rom.

Turnati in fir subtire,pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou.

Dati la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore.

Lasati sa se raceasca in cratita,desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece(altfel se desface)pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:40

bun bun

aziz 1

28.02.2011, 13:02

adry88 1

18.06.2011, 12:29

ce bn arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si capsuni