Budinca de paine

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2010 | 15562 vizualizari

 

Pentru un mic dejun,pranz sau cina...............................este perfect

 

INGREDIENTE

  • felii de paine aproximativ 500 g
  • 500 g barnza de vaci dulce
  • 230 g zahar
  • 7 oua
  • 4 vanilii
  • 100 g stafide
  • 100 g unt
  • putina sare
  • 500 ml lapte
  • 200 mozzarella-optional daca doriti sa se rumeneasca mai bine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine:

Se unge un vas foarte bine cu unt, se pune din belsug ,altfel se lipeste .

Se taie paine felii ,sau poate o aveti gata feliata si doar o mai taiati in doua sa nu fie feliile foarte mari

Se bat 4 oua cu 500 ml lapte si putina sare.

3 albusuri se bat spuma apoi se pune zaharul si vaniliile dupa care se amesteca cu galbenusurile , branza de vaci(400 g) si stafidele  (mai lasati din stafide si pt decor daca doriti).Diferenta de 100 g se pune la final pt ornat deasupra dupa ce s-a racit daca dorti daca nu se pune toata in compozitie.

Cand avem totul pregatit se ia vasul uns foarte bine cu unt (sa fie un vas cu pereti mai inalti  daca se poate)se dau feliile de paine taiate in doua prin  compozitia de oua cu lapte sa se inmoaie bine apoi se aseaza in tava ,inclusiv pe peretii vasului fara sa ramana spatiu liber,apoi se toarna jumatate din cantitatea de branza cu albusurile batute apoi se pune  din nou un strat de paine inmuita in lapte cu ou si din nou compozitia cu baranza ramasa iar ultimul stat e tot de paine inmuiata il ou cu lapte.

La final daca raman feliile de paine in afara ( ma refer la cele de pe margine)se taie sa fie uniform la nivelul vasului .Daca va ramane lapte cu ou se toarna peste compozitie  in tava.Initial se rade unt deasupra si se da tava la cuptor ,eu insa am pus si mozzarella si am acoperit cu o folie de aluminiu dupa care am pus tava la cuptor pentru 45 minute la 180 g iar apoi am scos folia si am mai lasat 10 minute la 200 grade sa se rumeneasca  bine.

Se  lasa la racit apoi se intoarce tava daca doriti si se orneaza cu branza si stafide

Se taie si se portioneaza cand e rece.

Este grozava pentru copii si nu numai,am mancat si noi...............la greu

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton