Budinca de paste cu branza si prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 11661 vizualizari

 

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si prune:

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.

Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.

Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.

Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.

Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.

Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).

Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,

Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.

Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.

Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.

Se serveste calduta, dar si rece este buna.

Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.

Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Spuma de bezea trebuie sa fie batuta bine ca altfel se lasa.

2

Pastele se fierb cat scrie pe ambajaj nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si stafide