Budinca de paste cu branza si zahar ars

de Adi in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 6746 vizualizari

 

Daca tot mi-a adus mosul multe paste sub bradut, m-am gandit sa prepar si eu cateva retete mai usoare.
Reteta de fata este una din preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste penne
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g zahar pentru umplutura
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • sare
  • 25 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si zahar ars:

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.

Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia.

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece.

Branza se amesteca cu untul moale, apoi se adauga zaharul, esenta, coaja rasa de lamaie si cele 3 oua si se omogenizeaza compozitia.

Se unge forma cu unt, peste zaharul caramelizat deja racit si se aseaza un rand de paste, un rand de compozitie cu branza si tot asa, culminand cu un rand de compozitie cu branza.

Se da forma la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, dupa care se lasa sa se tempereze usor, apoi se rastoarna pe platou.

Se serveste atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Nu trebuie lasata budinca sa se raceasca in forma, pentru a nu se intari zaharul caramelizat pe peretii acesteia.

2

Compozitia de branza trebuie sa fie usor moale, pentru a permite pastelor sa ramana hidratate in timpul tratamentului termic.

3

in functie de textura branzei se poate adauga in compozitie o lingura sau doua de smantana(la mine nu a fost cazul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 09:56

mamaaa cum arata

Panacris 1

07.10.2016, 08:34

Ancutsa 1

24.01.2017, 18:00

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]