Budinca din creier

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 13183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier de porc sau vitel,
  • 3 oua mari,
  • 1 ceapa, 80 g unt,
  • 150 g franzela fara coaja,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g branza telemea
  • 200 ml smantana,
  • 150 gr. cascaval (parmazan)
  • 50 g faina,
  • un varf de lingurita piper,
  • 1 ligura marar taiat marunt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din creier:

De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pana cand il absoarbe in intregime.
Cu o furculita se zdrobeste creierul impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga ceapa, branza telemea rasa fin, nedesarata, smantana, galbenusurile, mararul, faina, piperul, sarea si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma, se adauga amestecand usor cu telul, prin rasturnare.
Apoi se rastoarna intr-o tava.bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se poate pune si intr-o forma de chec. Se rade cascavalul deasupra, dupa care se da la cuptor.
Budinca se coace intr-o tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tava. Budinca se poate servi fierbinte sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din creier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

31.03.2010, 10:36

Excelent arata

Dana Cristea - pusikmea 1

31.03.2010, 12:37

super, o sa-i fac si eu sotului meu care e innebunit dupa creier

Oana 1

31.03.2010, 16:46

Mmm, ce buun Si noua ne place mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana