Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 3372 vizualizari

 

O noua provocare, ce a avut un rezultat tare fain ;) Un desert nu prea dulce, exact pe gustul meu ;) Spor și poftă bună!  P.S. TataZmeu, am mai adus un adaos de dulceață :D la topping ;)

 

INGREDIENTE

  • perle de tapioca mici ½ cană,
  • apă rece 1 cană,
  • lapte de cocos 400 ml,
  • zahăr brun ½ cană,
  • esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU SOS:
  • mango ½ bucată,
  • nectarine plate 2 bucați,
  • zahăr tos cca. 4 linguri,
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU DECOR:
  • zmeură 3-4 bucăți,
  • kiwi 1 bucată,
  • frunze de lămâiță
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine:

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.

Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.

Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.

Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.

 

Simplu, savuros, cu gust exotic. Spor și poftă  bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100)