Budincă dulce de pâine

de madi_marin in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 4669 vizualizari

 

Pentru că aveam niste pâine mai veche şi nişte ouă de ţară, şi pentru că îmi era poftă de ceva bun….am făcut budincă de pâine. Mai vazusem prin reviste diferite combinaţii de ingrediente, însă eu am făcut cu ce aveam prin frigider. E foarte bună. Vă recomand să o încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 3 zile
  • 6 ouă mari
  • 1 cană de zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă rasă
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de portocală
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte Natur
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte cu sare
  • zahăr pudră şi ciocolată albă rasă pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă dulce de pâine:

Se  taie franzela felii şi apoi în cubuleţe.

Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca.

Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă rasă, coaja de portocală şi bucăţele de brânză (se păstrează câteva pentru pus deasupra). Amestecul se toarnă peste pâine. Se amestecă uşor.

Într-un vas pentru cuptor tapetat cu hârtie de copt se toarnă toată compoziţia. Nu se tasează cu lingura, ci se lasă mai ,,dezordonată,,. Se mai pun bucăţele de brânză din loc în loc.

Se dă vasul la cuptor până ce se rumeneşte frumos, cam 25 de minute.

Se serveşte răcorită şi presărată cu zahăr vanilat şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă dulce de pâine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

alilianaa 1

08.06.2013, 08:21

babi5 1

25.09.2013, 13:45

babi5 1

25.09.2013, 14:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune