Bulz antigrăsime

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 5089 vizualizari

 

De bună seamă că aproape toţi cei care intră pe pagini de food ştiu bine că-s destui useri care caută reţete diuretice, de slăbit ori de menţinut silueta, dar fără a se înfrâna de la mâncat mult. Practic, mulţi caută o reţetă sănătoasă, săţioasă şi mâncabilă fără frica de a pune ceva kg în plus.
Eu am găsit o astfel de reţetă, de aia am şi numit-o "bulz antigrăsime", pentru că e o reţetă probată pe mine. Deci nu numai că nu m-am îngrăşat, ba chiar mi se pare că am mai slăbit un pic din ea. :D

 

INGREDIENTE

  • brânză burduf 300 gr.
  • slăninuţă afumată sau kaiser 200 gr.
  • mămăligă (de preferinţă mai moale, dar nu terci)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz antigrăsime:

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. 

Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras slăninuţa la tigaie, cât să se rumenească un pic şi a scos-o pe hârtie absorbantă. Sincer, când s-a făcut mămăliga am întins cu o bucată în tigaia unde am rumenit slăninuţa. :D 

Am aşezat într-un vas de yena un strat de mămăligă, apoi unul de burduf rasă, apoi slăninuţă, alt strat de mămăligă, altul de brânză, şunculiţă, apoi doar unul de mămăligă şi am presărat un strat de brânză deasupra. 

Am dat compoziţia la cuptor cât să se omogenizeze un pic totul şi am scos-o când brânza de deasupra a început să se reverse ca o lavă numai bună de mâncat. 

Sincer, am spart şi-o ceapă când am servit, am zis că aşa face un ţăran sănătos.

TIPS-URI

1

Opţional se pot pune două feluri de brânză, eventual caş afumat, dar nu în mare cantitate, brânza de burduf fiind numai bună pentru un bulz reuşit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz antigrăsime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

portiadelumina 1

11.11.2015, 10:06

Mihaela, tu da, pe mine nu vârsta mă ajută, ci faptul că gătesc, după cum vezi, dietetic. )))

Panacris 1

09.12.2015, 08:12

No, o așa rețetă senzațională de slăbit, ar trebui omolgată Minunat bulzul, mai ales slăninuța așa ce sfârăie în tigaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:30

Cristina, poate o să mi-o omologheze bucătăraşul. )) Ahh, mai bine nu intram la ora asta pe reţetă, mă năpădesc amintirile. ))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]