Burger de somon

de Poliana in Somon, 3 Dec 2012 | 7486 vizualizari

 

Despre somon si 'pasiunea' pe care am facut-o pentru el cred ca am mai povestit, asa ca azi va aduc, din nou, o reteta cu somon! Burgeri de somon? Daa, si inca foarte buni! De mancat la micul dejun, la pranz, la cina...sau chiar aruncati intr-un sandwich pentru o gustare sanatoasa. Daca nu sunteti mofturosi cu pestele sigur o sa va placa...daca strambati din nas la mirosul de peste, puneti pe altcineva sa-i gateasca, iar la final gustul n-o sa va dezamageasca.

 

INGREDIENTE

  • 450 g somon file fara piele
  • 2 morcovi medii spre mici (125 gr)
  • 1 cartof maaare (250 gr)
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon:

Somonul este indicat sa fie fara piele. Eu nu am gasit fara, asa ca am luat niste bucati de somon si am eliminat usor toata pielea, cu ajutorul unui cutit toata pielea. Cartofii ii curatam de coaja, la fel si morcovul si-i taiem in bucati potrivite.

Punem o oala cu 2l de apa pe foc, adaugam sare si punem cartofii si morcovii la fiert pentru 10 minute. Scoatem legumele pe o farfurie si in apa in care au fiert punem si somonul si-l lasam sa fiarba pentru 5 minute, nu mai mult. 

Curatam usturoiul de coaja, iar patrunjelul il tocam marunt. Punem in robotul de bucatarie (e mai simplu asa, daca nu aveti va trebui sa tocati marunt toate ingredientele) somonul, cartofii, morcovul si usturoiul si le maruntim bine. 
Peste pasta astfel obtinuta punem patrunjelul, ghimbirul ras, oul si faina si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa bunul plac.

Punem tigaia grill pe foc (sau orice tigaie teflonata, daca nu aveti grill), o incalzim bine apoi trecem la formarea burgerilor. Luam cu lingura din compozitie, ii dam o forma rotunda dupa care o aplatizam si o punem in tigaia incinsa. Procedam asa pana terminam compozitia. Prajim burgerii cate 4-5 minute pe o parte la foc mediu. Daca ii lasati mai mult vor fi uscati.

Dupa cum spuneam mai sus se pot servi in diverse modalitati. Eu i-am servit la masa de pranz alaturi de o granitura delicioasa din spanac cu lapte....un deliciu!!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]