Burger Frantuzesc

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 18 Mar 2016 | 6112 vizualizari

 

Dupa parerea mea, asta-i cel mai gustos burger! Si-o spun in cel mai obiectiv mod cu putinta :))) 

 

INGREDIENTE

    • Piept de rata – 3 buc
    • Raclette fondue – 6 feliute
    • Ceapa rosie – 3 buc
    • Galbiori – 300 g
    • Unt – 25 g
    • Felii Camembert– 4 felii
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Cimbru uscat – ½ lingurita
    • Vin alb demisec – 40 ml
    • Salata creata – 8 frunze
    • Sirop fructe de padure – 4-5 linguri
    • Vin rosu – 50 ml
    • Rosie – 1 buc
    • Chifla de hamburger – 4 buc
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger Frantuzesc:

  • Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;

  • Taiati-le cuburi;

  • Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;

  • Amestecati-le cu sare si piper;

  • Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;

  • Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;

  • Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;

  • Puneti ulei de masline si unt in tigaie;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;

  • Taiati ceapa rosie julien;

  • Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;

  • Asezati carnea pe chifla;

  • Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;

  • Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;

  • Serviti cu cartofi prajiti;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger Frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul