Burghul

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2010 | 5334 vizualizari

 

O garnitura foarte des intalnita in bucataria Orientului Mijlociu. Este vorba de grau zdrobit care se gaseste in varianta mai fina sau mai grosiera. Pe langa calitatile graului trebuie specificat ca are indice glicemic mic si este deci permis si diabeticilor dar si celor care au grija sa-si numere caloriile...
Este si gustos, se insoteste bine atat cu carne gatita cat si cu gratar sau mancaruri pe baza de legume.
Sincer??? E bun si singur, ca atare!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana burghul spalat sub jet rece si scurs
  • 1 ceapa mica
  • 2 cani apa calda sau supa
  • 3-4 linguri pasta de ardei rosu
  • ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • condimente arabesti gen Camoun sau Bah'rat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burghul:

Intr-o craticioara se pun cam 2-3 linguri ulei masline, ceapa tocata fin si pasta de ardei rosu. Se calesc usor si se adauga burghul. Se amesteca pe foc potrivit cam doua minute si apoi se toarna apa sau supa calda si condimentele. Amestecam, reducem flacara si acoperim.

Se lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute sau pana dispare lichidul si incep sa apara mici cratere . Se ia de pe foc si se lasa acoperit inca vreo zece minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burghul" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Teo 1

31.07.2010, 22:46

imi place si mie !

Corinuta 1

01.08.2010, 22:35

aziz 1

11.11.2010, 19:37

mmm delicios in salata ....dar sa vz ce supa faina se poate face..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa,carnati si cascaval afumat