Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 5906 vizualizari

 

O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare....asa ca daca aveti drum sa ne colindati....poftiti sa o gustati! 
La muuuuulti ani minunati scumpii mei bucatarasi dragalasi si-un Craciun fericit!
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 225 gr. faina
  • 125 gr. zahar
  • 3 oua si 3 galbenusuri
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 250 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la doua portocale (BIO)
  • 750 gr Nutella( borcanul mare)
  • Decoratiuni pentru Craciun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.

In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se pune compozitia si se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la 180 de grade pana trece testul scobitorii ( nu dureaza mult).

Se scoate, se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se lasa asa la racit pana preparam crema.

Frisca se mixeaza un minut, apoi se adauga 7 linguri de nutella,  pe rand si se omogenizeaza, se adauga si coaja de portocale.

Rulada se desface cu atentie sa nu se rupa si se umple cu o parte din crema.

In crema ramasa se pune restul de nutella, se mixeaza si cu aceasta crema se imbraca prajitura( mai opriti crema in caz ca vreti sa mai reparati daca e nevoie).
Prajitura se da la rece pana a doua zi si se decoreaza dupa dorinta si inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu nuca