Byrek albanez- Placinta cu carne

de Catalina L in Vita, 27 Sep 2017 | 6102 vizualizari

 

Iata o plăcintă albaneza Byrek, inspirată de specialitatea turcească Börek.
Dupa varianta cu foi de brick- vezi aici - va prezint o reteta cu foile specifice, yufka/filo.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/byrek-albanez-placinta.html

 

INGREDIENTE

  • 6-9 foi de placinta
  • 2 cartofi mijlocii
  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 100 g mazare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • patrunjel tocat
  • 20 g de unt topit
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Byrek albanez- Placinta cu carne:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul si rosia cubulete.

Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa.

Puneti rosia, ardeiul,mazarea, sare, piper, paprika si cimbrul uscat.

Reveniti si amestecati. Adaugati bulionul diluat intr-un pic de apa. Gatiti cateva minute si lasati apa sa se evaporeze amestecand din cand in cand.

Puneti cartofii taiati felii, patrunjel tocat dupa gustul dvs. si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti 2-3 foi  de placinta una peste alta . Plasati 1/3 din compozitie spre baza in lungime

Rulati foile, intrand bine marginile.

Repetati etapa de 2 ori, veti obtine 3 rulouri.

Puneti-le pe o tava.

Ungeti rulourile cu unt topit, presarati deasupra susan si dati la cuptor timp de 20-25 minute.

Serviti-le calde cu o salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Byrek albanez- Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]