Caltabos muntenesc

de alilianaa in Mezel de casa, 2 Ian 2015 | 12389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 200 g orez
  • o ceapa potrivita
  • sare, piper
  • 2 mațe groase
  • sare, piper, foi dafin ( pentru zeama)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos muntenesc:

Carnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia. Din loc in loc gaurim mațele cu un ac nefolosit, dar sters cu otet ( orezul prin fierbere isi mareste volumul si compozitia de asemenea si evitam ruperea matului). Acestea se pun intr-o cratita cu apa in care am pus putina sare, boabe de piper si o foaie de dafin. Lasam la fiert la foc mic cca o ora jumatate - doua ore. Cand este gata scoatem foaia de dafin.

Servim cu mamaliguta calda si smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos muntenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chisca Moldoveneasca