Cannoli siciliani

de Lau in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 7420 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Alina Avram

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 30 g untura
  • 15 g zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita cafea solubila
  • 1/2 scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 15 g otet
  • 15 g vin
  • Crema
  • 400 g ricota
  • 150 g zahar pudra
  • 1 albus
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannoli siciliani:

Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul.

Framantam un aluat omogen si elastic,invelim in folie alimentara si dam la rece cateva ore.

Crema-amestecam branza cu zaharul si dam la rece 1 ora.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata,decupam cercuri cu un pahar si cu facaletul  intindem putin fiecare cerc pentru a-l face un pic oval.

Imbracam formele unse,ungem un capat cu albusul batut si lipim de forme.

Le prajim in baie de ulei pana se rumesc frumos,le scoatem pe un servetel,dupa ce se racesc le umplem cu crema si le pudram cu zahar

TIPS-URI

1

Eu am dublat ingredientele de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannoli siciliani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gicuta 1

09.06.2015, 09:12

Lau 1

09.06.2015, 20:49

Valclaudia 1

04.06.2018, 06:01

interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi