Capsunato-ciresata

de delia64 in Bauturi, 30 Iun 2013 | 8985 vizualizari

 

Am facut aceasta minunata bautura si cu 2 ani in urma si a avut mare succes .
Asa ca m-am gandit sa o repet si sa va impartasesc si voua cum am procedat .
Cand este gata de macerat voi prezenta si produsul finit .
A fost ideea sotului meu sa fac aceasta bautura , el nu prea consuma bauturi alcoolice dar aceasta tare i-a placut si a servit cate un paharel inainte de masa .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsuni bine coapte
  • 2 kg. cirese mari si coapte
  • 3 kg zahar
  • 4 litri alcool dublu rafinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunato-ciresata:

Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa).

Punem cele 3 kg. de zahar peste fructe, legam gura vasului cu un tifon si asezam la soare sticla pentru macerare pana ce se topeste zaharul si fructele isi lasa zeama .

Turnam alcoolul peste fructe si mai lasam aproximativ 2 saptamani timp in care alcoolul scoate culoarea din fructe si se combina gusturile de fructe , zahar si alcool.

Daca mi se pare a fi prea tare capsunata -ciresata  mai pun cate o sticla de sirop de capsuni si una de sirop de cirese .

Inca se afla la macerat bautura dar voi veni sa va prezint cand este gata .

TIPS-URI

1

se pot folosi si visine sau se pot inlocui ciresele cu cirese amare sau visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunato-ciresata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciresata din cirese amare