Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 11917 vizualizari

 

S-au tot postat reţete de dulceaţă cu căpşuni, aşa că m+am gândit să vă ofer şi varianta mea clasică!

 

INGREDIENTE

  • căpşuni proaspete 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • sare de lămâie 1 pliculeţ.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris:

Căpşunile se spală sub jet de apă rece, aopi se curăţă de codiţe, se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr şi sarea de lămâie, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu căpşuni, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumeya, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită, Puneţi dulceaţa în borcane sterilizate, etanşaţi şi lăsaţi la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

13.06.2013, 20:42

ce buna

Merisor 1

13.06.2013, 22:09

Sim0na 1

14.06.2013, 10:30

Buna si varianta ta! La mine, traiasca mama!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]