Caramel preparat in casa

de Panacris in Dulciuri, 8 Ian 2016 | 6941 vizualizari

 

Zilele astea încă am avut liber, așa că am mai butonat TV-ul și Internet-ul. Am observat că la PaprikaTV, în fiecare dimineață un nene, prepară minuni din zahăr ars și caramel. Mi-am tot notat, diverse rețete, dar ”cireașa” de pe tort a fost, când buna mea prietenă Gaby Duceag, cu al să minunat blog, http://retetepapabun.ro, m-a lovit în ”plex” cu caramelul preparat de ea și cât de simplu părea. Așa că după câteva zile de perpeleală, mi-am luat inima în dinți și am ”executat”. Aici găsiți rețeta de la care am pornit: http://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul

 

INGREDIENTE

  • Zahăr tos 200 g,
  • Unt gras 82% Pilos 50 g,
  • Frișcă lichidă Pilos 200 g,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel preparat in casa:

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și smântâna, se degajă aburi fierbinți și e pericol de opărire!], să revin, se pune la topit la foc mediu zahărul, amestecându-se ușor, până se obține un lichid auriu, atenție, dacă devine maroniu, va fi amar.

Se trage cratița de pe foc, se adaugă untul la temperatura camerei, se amestecă, ușor, atenție la aburi, apoi se adaugă și frișca lichidă, amestecându-se continuu. Nu vă speriați, veți obține, o caramea mare, cum zice Gaby, puneți cratița din nou la foc, de data asta la foc mic și amestecați, până se topește carmeaua cea mare și compoziția devină ca o smântână lichidă, cca. 10 minute.

Se trage crăticioara de pe foc, se adaugă sarea, apoi se pune crăticioara în apă rece, în chiuvetă sau întrun vas mai mare, și se mai amestecă cca. 10 minute, până ce se mai îngroașă caramelul și se răcește un picuț, apoi se transferă în borcanele sau direct în pahare de servire. Crema obținută se consumă ca atare, atenție, e dulceeeee, dar bună, sau cu adaos de unt, se pot umple foi de prăjitură preparae în casă, foi Lica (adică din napolitane) sau de ce nu, ca și sos lângă o înghețată.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel preparat in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rita Ilies 1

12.01.2016, 18:16

Și eu fac! Că tare bine arată! Am pus-o la favorite!

Xandrinne 1

20.03.2017, 06:04

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:14

Ador caramelul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de ciocolata