Carnaciori de bere in aluat de pizza

de mikidaniro in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2016 | 4545 vizualizari

 

Un fel de covridog, dar de 10 ori mai bun :)

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 125g apa
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura de ulei
  • 4 lingurite de bicarbonat
  • 15 buc carnaciori de bere
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori de bere in aluat de pizza:

Intr-un vas mai mare punem faina, pe care o amestecam cu sarea, apoi adaugam drojdia, zaharul si amestecam. Facem o mica groapa in mijlocul fainii si turnam apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem o compozitie pe care o putem framanta. Rasturnam compozitia pe masa de lucru, turnam un pic de ulei in palme si framantam pana se incorporeaza uleiul. Repetam procedura pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini sau de masa de lucru. Se framanta maxim 5 minute. Lasati aluatul sa se odihneasca cca 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il taiem in 15 fasii egale, pe care le intindem cu sucitorul.Peste foile obtinute punem cate o bucata de carnat si rulam.

Intr-un vas punem la fiert 5 cesti cu apa. Cand aceasta clocoteste, adaugam bicarbonatul si punem, pe rand, rulourile cca 20-30 de sec. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si le bagam in cuptorul incins la 180 de grade pt cca 30 min sau pana se rumenesc frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Puteti presara deasupra sare mare, mac sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori de bere in aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

28.05.2016, 19:47

Zamfira 1

28.05.2016, 20:05

Rocsi 1

30.05.2016, 20:22

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mozzarella la cuptor