Carnati afumati

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 27 Dec 2010 | 9012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • -usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • -piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • -sare(circa 30 g/kg de carne)
  • -1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
  • -1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta)
  • -apa sau zeama de carne
  • -mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati afumati:

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.

Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei  si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se  adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

ionix 1

28.12.2010, 13:49

Miha... trebuia să folosesc singularul

Bucataras Medi 1

28.12.2010, 22:28

Medi... doar dacă eşti pe dos... ca să nu zici pe invers ....................

adry88 1

04.06.2011, 10:12

sunt super buni ce pofta mi sa facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de porc