Carnati de casa

de Bucataras in , 14 Dec 2017 | 12387 vizualizari

 

Carnatii de casa condimentati bine sunt senzationali. Daca nu ai mai facut pana acum e important sa iti toci singur carnea si sa o condimentezi bine.

 

INGREDIENTE

  • Mate de porc (bine spalate) – 3-4 mate de 1 metru, pentru 2 kg de carne
  • Carne de porc “de lucru” (cubulete cu grasime) – 2 kg
  • Slanina afumata – 500 g
  • Boia dulce Kamis – 1 lingura
  • Boia iute Kamis – 1 lingurita
  • Condimente pentru carnati Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 2 linguri (rase)
  • Supa de oase – 2 polonice
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat;

Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul;

Se spala foarte bine matele de porc;

Se pune matul pe palnia de umplere a masinii de tocat, lasand un spatiu de 6-7 cm liber in varf, pentru a putea lega matul;

Se porneste aparatul punand treptat compozitie in palnia de alimentare;

Puteti forma carnati mai subtiri sau mai grosi;

Pentru a delimita fiecare carnat in parte, odata ce-ati ajuns la grosimea dorita, rotiti de 2-3 ori carnatul si continuati procesul;

 

Carnatii se lasa la uscat pe balcon, la frig, pe un bat, cca 48 de ore inainte de a-i prajit, pentru a va asigura ca nu se sparg. 

TIPS-URI

1

carnatii trebuie lasati 48 h la uscat intr-o camera rece sau pe balcon inainte de a-i praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (13)

UrsanMihaela 1

09.12.2019, 10:35

Apetisanti !

gaby_gabytza 1

09.12.2019, 13:41

Yummy

Sidy 1

10.12.2019, 07:06

Senzationali !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]