Carne de porc a portugheza

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2014 | 6381 vizualizari

 

Inca o mancare traditionala de pe aici, ideala iarna cu muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • sare, piper, untura de porc(2 linguri)
  • 2 linguri pasta de ardei ; putin sos piri-piri, 2 pahare de vin alb
  • putin cimbru proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 500 gr cartofi
  • 150 gr masline negre
  • 250 gr muraturi asortate
  • o legatura de coriandru verde
  • 1 ardei iute (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc a portugheza:

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a prepara mancarea.

Cartofii se curata si se taie cubulete potrivit de mari.

 Muraturile se toaca marunt . Trebuie sa contina castraveti, gogosar si conopida, arpagic eventual.

 Intr-o tigaie punem untura si adaugam carnea (fara marinata) Lasam sa se prajeasca bine pe toate partile cca 5-7 minute. Cand scade lichidul si devin rumene bucatile de carne turnam marinata de pe carne si lasam sa se prajeasca pana scade de tot zeama. 

 Intre timp prajim cartofii si cand sunt aurii ii scoatem intr.un vas. Este bine sa se termine deodata cu carnea . Deci adaugam cartofii prajiti peste carnea din tigaie , apoi adaugam muraturile maruntite, si amestecam usor, avand grija sa nu zdrobim cartofii. Gustam de piper si picant . Adaugam si masline si stingem focul Presarsam cu generozitate cu  coriandru. Este foarte important sa folositi coriandrul verde deoarece ii da o aroma extraordinara.

Nu uitati vinul rosul alaturi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc a portugheza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu praz si ardei copt