Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

de oanapl in Vita, 3 Apr 2020 | 4613 vizualizari

 

Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 10 cartofi
  • 1 cutie de roșii în sos
  • sare
  • 1 linguriță rasă busuioc uscat
  • condiment pentru cartofi
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel cu cartofi, la cuptor:

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.

Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.

Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.

Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]