Cartofi aromati copti (cu piept de pui)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 7042 vizualizari

 

Metoda preferata de a gati cartofii! Gustul aromat va v-a determina sa ii gatiti iar si iar!

 

INGREDIENTE

  • cartofi (in functie de cat doriti)
  • ceapa verde (doua bucati)
  • usturoi (eu am folosit o capatana mare, intreaga)
  • 2 linguri cu suc de rosii
  • sare/delikat,  chili
  • condimente: tarhon, oregano si rozmarin de la fuchs (in punguta transparenta - nu vreau sa fac reclama, insa au o aroma si un miros minunate, in comparatie cu celelalte firme; si am incercat multe), 
  • piept de pui - optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati copti (cu piept de pui):

Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. 

Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu pieptul de pui, cu ceapa si cu usturoiul.  Ii condimentam din plin (eu fac risipa de condimente :D) si adaugam cele doua linguri cu sos de rosii peste cartofi, fara a amesteca. Punem tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 40 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati copti (cu piept de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu mozzarella și roșii cherry - Savoare și culoare într-o rețetă rapidă

ieri la 08:47

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea