Cartofi copti cu ceapa si kefir

de brie in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2009 | 5886 vizualizari

 

o gustare satioasa

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie mare
  • 400 gr de kefir
  • sare,piper,amestec de ierburi aromatice uscate(marar, patrunjel,maghiran,busuioc)
  • 2-3 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu ceapa si kefir:

Se spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu 30 minute.

Se taie ceapa julienne, se presara cu sare si 1-2 linguri ulei, se acopera si se lasa deoparte.

Dupa cca 30 minute se scot cartofi se pun pe farfurie alaturi de salata de ceapa, intrun bol se pune kefirul. Va recomand sa serviti cald.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se recomanda cartofi copti intregi in coaja, pentru ca impiedica eliminarea amidonului (care produce glucide ce se asimileaza rapid , avand efect negativ asupra trigliceridelor din organism).

2

Se poate servi cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu ceapa si kefir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce