Cartofi cu branza, si chives la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2012 | 6237 vizualizari

 

Pentru un decor frumos, mai deosebit si nu numai am folosit branzica Miez de lapte"...acesti cartofi sunt tare tare gustosi...

 

INGREDIENTE

  • un manunchi de chives
  • 250 gr crema de branza cu smantana ( am pus Apetito)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 12 cartofi maricei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia( eu nu am pus)
  • parmezan ras( 30-40 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza, si chives la cuptor:

Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.

Adaugam si laptele si amestecam bine. Potrivim gustul de sare, piper si tinem cont ca avem multi cartofi iar sosul trebuie sa fie putin mai sarat.( nu foarte)

Scurgem cartofii bine.

Ungem cu unt o forma si punem cartofii iar deasupra sosul de branza si lapte.

Ornam cu chives tocat, parmezan ras si cu branzica miez de lapte si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.

Decoram cu chives si servim cu placere...sunt deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza, si chives la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

28.04.2012, 13:32

Da exact ce spuneam in pagina ta despre bataie de joc...dar ma rog...no comment!

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:46

Ce bine arata cu branzica coapta

RuxyRux 1

11.07.2012, 08:33

Multumesc Mihaela...te imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Brioşe" aperitiv