Buretii ii lasam o ora in apa rece la desarat, apoi ii punem la fiert 30 de minute, dar in alta apa curata. Cand sunt fierti ii scurgem de apa ramasa si 10 minute ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o inabusim in ulei doua minute. Punem si buretii tocati, o canita cu apa, putin piper si lasam pana scade zeama. La sfarsit incorporam usturoiul pisat si luam tigaia de pe foc.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii asezam intr-o cratita, ii saram putin si ii punem la fiert, iar cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa.
Ungem un vas de ceramica cu unt. Asezam cartofii, apoi buretii scazuti. Ouale le batem spuma cu putin piper, 1 lingura de patrunjel verde tocat si le turnam in vas. Deasupra radem cascavalul pe razatoatea cu ochiuri mari.
Bagam vasul in cuptor pe care il aprindem si reglam o temperatura de 170-180 de grade. Cand deasupra obtinem o crusta rumena, scoatem vasul, lasam preparatul sa se racoreasca putin si servim.
Pofta buna dragilor!