Cartofi cu smantana si marar

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2013 | 26412 vizualizari

 

O reteta mai mult decat simpla, cu 4 ingrediente, rapida si buna. O fac deseori la cina cand nu am prea mult chef de gatit sau ca garnitura la fripturi, snitele, chiftele. Nu as fi postat-o dar gasesc mereu pe net aceasta reteta cu adaos de faina/amidon, si nu inteleg de ce, atata timp cat cartoful este atat de bogat in amidon..

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi noi (1kg)
  • 3-400 gr smantana grasa
  • o lingura unt
  • marar verde
  • sare
  • optional - branzeturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul.

Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare.

Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc.

Cu o lingura am amestecat usor, circular, doar atat cat sa se ferme o parte dintre cartofi, fara a-i pasa complet sau a-i face piure sau pasta ci doar pentru a ingrosa sosul format.

Simplu, gata! :))

Oprional poti adauga branzeturi fine. Eu am adaugat branza de capra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

15.06.2013, 10:50

Sunt foarte buni!

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:42

Simplu, dar cred ca foarte bun. I-am pus la favorite si ii prepar si eu zilele astea.

Panacris 1

13.05.2014, 08:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta de iarna