Cartofi Dauphinoise by Oana

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 15968 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Oana,sunt tare gustosi http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-dauphinoise-46928.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare/piper/boia dulce/ghimbir
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise by Oana:

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.

Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.

Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.

TIPS-URI

1

La cuptor trebuiesc lasati cam 30-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise by Oana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cascaval si chimen