Cartofi Duchesse

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 4935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 7 galbenusuri de ou
  • 150 g de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

 
 Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece printr-o sita fina. Se aseaza in soteuza cartofii si se amesteca bine untul, aceasta fiind pe foc(foc mic) si se va amesteca incontinu cu o spatula de lemn.

 Cand untul este complet incorporat se adauga sase galbenusuri pentru a lega compozitia. Se amesteca tot pe foc, se adauga nucsoara rasa si piper macinat. Se pregateste o tava care se va unge cu foarte putin ulei, dupa care compozitia calda se monteaza in pos si se va trece la formarea cartofilor in diferite forme. Se vor pensula cartofii cu un galbenus de ou si se dau la cuptor(acesta trebuie sa fie in prealabil incins)  8-10 minute(foc tare).

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de cartofi