Cartofi frantuzesti

de dakris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 21246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g branza telemea
  • 1 cutie branza cu smantana fagaras (Monor)
  • 50 g cascaval (eventual afumat)
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • unt pt ungerea vasului
  • optional: oua fierte, kaizer, sunca etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.

Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la musaca), un strat de compozitie si tot asa pana la final.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Eu i-am servit cu snitele de pui.

TIPS-URI

1

Se pot adauga printre feliile de cartofi: oua fierte tari (taiate tot felii), bucatele de kaizer ori sunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]