Cartofi franţuzeşti gratinaţi

de gatitdemine in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2011 | 6870 vizualizari

 

O reţetă simplă ...aproape banală dar care pentru multă lume este un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Cartofi aprox. 1 Kg
  • 7 ouă
  • Smântână sau iaurt
  • 300 gr. caşcaval,
  • unt şi pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franţuzeşti gratinaţi:

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet.
2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine .
3. Cartofii tăiaţi rondele, la fel şi ouăle se aşează în straturi succesive.Peste ultimul strat presărăm caşcavalul ras, smântână şi pesmet.
4. Punem vasul la cuptor la foc mic până obţinem acea crustă aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franţuzeşti gratinaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel