Cartofi gratinati

de dentistutza in Mancaruri de legume, 25 Ian 2011 | 35234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi rosii
  • 300 gr. telemea de oi sau cas de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 cepe
  •  sare, piper mozaic,
  • 3-4 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri, ceapa deasemenea, si se aseaza in vas alternand straturile de cartof, ceapa si branzeturi rase. Ultimul strat  va fi cascaval peste care presaram restul de pesmet. Se coace la cuptor circa o ora la foc potrivit.

Se poate servi ca fel principal sau ca garnitura, important este sa se consume fierbinte.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice tip de branza care va place.

2

Cartofii vor avea nevoie de un praf de sare chiar daca branza este suficient de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu broccoli si conopida