Cartofi gratinati cu verdeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 29565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml smantana – pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • cateva fire patrunjel
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze mici busuioc
  • 1 felie sunca taiata cubulete
  • 300 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • unt – pentru uns forma de copt
  • 1 praf nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu verdeturi:

Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.

Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.

Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.

Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu dovlecei si ciuperci