Cartofi gratinati la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2013 | 10568 vizualizari

 

Reteta m-a cucerit imediat,mie imi plac tare mult,se pot servi si cu galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr. radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana lichida
  • 500 ml de supa preparata din concentrat de legume Maggi (3 lingurite si 500 ml apa calduta)
  • Thymian
  • piper
  • 200 gr. branza Emmentaler rasa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati la cuptor:

Cuptorul se incalzeste la 200°.

Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri.

Intr-o oala se adauga smantana si supa  de legume cu Thymian si piper.

Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea.

Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de telina,ceapa si usturoiul si se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute la foc mic.

Apoi se pune toata compozitia intr-o forma termorezistenta.

Se adauga si branza Emmentaler si se amesteca cu compozitia.

Se da la cuptor pentru 25-30 de minute.

Cand este gata ,se serveste cu salata sau cu preparate de carne,de exemplu:snitel,Cordon Bleu ,etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pregati si cu 300 gr de galbiori sau alte ciupercute.

2

Ideal alaturi de preparate de carne ,pentru pranz.

3

Ideal doar cu salate.

4

Eu am pus si cateva tije verzi de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gratin de cartofi cu branza Reblochon - Tartiflette