Cartofi la cuptor

de simona72 in , 26 Iun 2018 | 6212 vizualizari

 

Este foarte usor sa transformi o reteta simpla in una absolut delicioasa. Iar atunci cand ai condimentele potrivite la indemana reteta devine si usor de preparat. Prietenii de la Delikat s-au gandit la asta si au un amestec ideal pentru cartofi. Cei pe care i-am pregatit eu, sunt perfect copti, crocanti la exterior si pufosi la interior. Sunt garnitura ideala pentru orice tip de carne sau peste, sunt perfecti alaturi de o salata sau un sos.

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi de marime potrivita pentru 2 persoane
  • 1 lingura amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2-3 linguri ulei de care preferati (eu am folosit de dovleac pentru aroma lui)
  • Pentru sos:
  • 1 avocado
  • 1 graunte de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei (tot de dovleac am folosit si aici)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 100 gr iaurt gras grecesc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa.

Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei.

Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade C, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.

Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă