Un meniu ușor și gustos, simplu de făcut și la îndemâna oricui, chiar și a acelora mai puțin pricepuți în bucătărie...
Se face o salată asortată, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/salata-asortata-de-vara-83969.html
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Cartofii se curăță de coji, se spală bine, se taie în cubulețe mai mari și se pun la fiert în apă multă cu sare.
Când sunt fierți, se strecoară bine de apă și se prăjesc într-o tigaie cu ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se rumenească frumos.
Când sunt bine rumeniți, pe toate fețele (trebuie să aveți răbdare, pentru un rezultat satisfăcător) îi puneți în farfurie, presărați peste ei mărar și sare și îi serviți cu o porție de salată asortată.
1
Alegeți cartofi roz, care-și mențin forma la fierbere.
2
Urmăriți atent procesul de fierbere a cartofilor. Dacă-i veți fierbe mai mult decât trebuie, s-ar putea sfărma. Este bine ca ei să-și păstreze aspectul.
3
Acest meniu poate fi servit și în zile de post, dacă nu folosiți telemea la salata asortată.