Cartofi noi, ca in Banat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 17621 vizualizari

 

Ii multumesc bucatarasului babi5 pentru aceasta reteta minunata! Foarte aromati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi noi;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 1 ceapa potrivita;
  • piper;
  • sare;
  • busuioc;
  • boia (am pus dulce);
  • apa (cat sa acopere cartofii);
  • putin ulei (pentru uns vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, ca in Banat:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale.

Pornim cuptorul la 200 grade.

Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam cartofii.

Tocam ceapa si usturoiul verde. Adaugam totul peste cartofi, asezonam, punem si piperul, busuiocul, boiaua si amestecam totul foarte bine.

Turnam apa cat sa fie cartofii aproape acoperiti.

Punem peste vas, folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute. Indepartam apoi folia, miscam vasul astfel incat cartofii sa isi schimbe putin pozitia si lasam la cuptor pana scade apa si cartofii se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, ca in Banat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi acordeon la cuptor