Cartofi noi la cuptor în sos de vin

de simonacallas in Porc, 21 Mai 2014 | 13334 vizualizari

 

Simplu si gustos

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi
  • 2 fire usturoi verde
  • 150 g kaizer/bacon
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură sare de mare
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 100 ml vin alb
  • 1 linguriţă măghiran uscat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 200 g caşcaval dat pe răzătoare
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor în sos de vin:

Cartofii spălaţi bine şi curăţaţi de coajă se pun în tavă, se stropesc cu uleiul şi se amestecă să fie toţi unşi cu ulei.

Se adaugă sarea, piperul, kaizerul tăiat în felii, usturoiul tăiat rondele mici, se amestecă, se toarnă 1 cană de apă şi se introduce tava la cuptor.

După 1 oră se toarnă vinul peste cartofi şi se mai lasă la cuptor până când se rumenesc.

Se pun în farfurie cu o lingură din sosul format în tavă, se presară deasupra caşcavalul ras şi pătrunjel tocat şi se servesc calzi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]