Cartofi si ciuperci in stil italian

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 8 Mai 2020 | 2327 vizualizari

 

O garnitură gustoasă, cu brânză Grana Padano și mozzarella, ce se poate pregăti alături de un grătar sau friptura preferată, pentru o cină în familie.

 

INGREDIENTE

  • 630 g cartofi,
  • 60 g brânză Grana Padano,
  • 70 g brânză mozzarella,
  • 50 ml ulei de măsline,
  • ½ linguriță oregano uscat,
  • ½ linguriță busuioc uscat,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 12 ciuperci,
  • 30 g unt,
  • 1 fir de usturoi verde (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si ciuperci in stil italian:

 

Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape.

Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de usturoi pe răzătoare, cât mai fin, se adaugă mirodenii și sare. Se adaugă și cartofii feliați și se amestecă toate.

 

Se curăță ciupercile de pielițe și piciorușe, se spală delicat și se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt. Se adaugă și piciorușele de la ciuperci în tavă. Se adaugă în fiecare ciupercuță un cub mic de unt.

 

Pe un șervet de hârtie se rad brânza Grana Padano și mozzarella. Se presară o mână de brânzeturi peste ciuperci. Restul de brânzeturi se adaugă în bolul cu cartofi și se amestecă.

Se răsfiră și cartofii pe o altă tavă cu foaie de copt.

 

Se dau cele două tăvi la cuptor, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până se rumenesc. Se pot ține 2 tăvi deodată în cuptor, punând ciupercile mai sus, cartofii mai jos, apoi țineți focul mic, să nu se ardă.

Pentru decor, eu am tăiat un fir de usturoi verde, rondele.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/cartofi-si-ciuperci-in-stil-italian.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si ciuperci in stil italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]