Castraveti murati (de vara)

de MOKUSKA in Muraturi, 3 Aug 2014 | 11911 vizualizari

 

In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti verzi
  • marar si cimbru uscat
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (de vara):

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.

Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).

Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)

Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.

Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.

Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (de vara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

03.08.2014, 12:55

super reteta

MOKUSKA 1

03.08.2014, 17:27

Mulțumesc

Panacris 1

13.08.2014, 17:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet