Castraveti murati in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 6213 vizualizari

 

Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).

 

INGREDIENTE

  • 8 kg castraveți
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 13 ardei iuți
  • 10 linguri de sare mare, neiodată
  • 10 l de apă
  • boabe de piper (facultativ)
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja în borcane.

Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura fierbinte peste castraveti și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se completează cu saramură, dacă este cazul, se pun capacele și se dau borcanele la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită pentru borcanele de 700 ml.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru că în caz contrar, castraveții se pot înmuia.

3

Puneți capacele la borcane numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură, dacă este nevoie.

4

Păstrați borcanele la cămară, la loc răcoros, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

22.09.2017, 17:41

Tot în saramură îi preferăm și noi ! Dar nu am pus niciodată în borcane mici! Bravo!

vasimur 1

22.09.2017, 21:03

Mulțumesc, Kytz

mihaelar63 1

01.10.2017, 21:14

DE acord cu tine Asa preferam si noi castravetii , in saramura Si tot in borcane pentru o singura deschidere pentru cosdumare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati