Pe langa cei de tip bulgaresti pe care-i pun an de an, pun si in saramura, ca sunt tare buni la mancarica de castraveti.
Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am avut nevoie de 2 l de saramura. Am pus 2,250 l apa si 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote si sarea sa se topeasca. Dupa ce a fiert tragem de pe foc si lasam sa s elinisteasca timp in care asezam castravetii in borcan. Pe fundul borcanului am pus cateva tije de marar uscat si jumatate din condimente, apoi am inceput sa umplu cu castraveti, printre ei am asezat hrean, ardei iute, morcov si catei de usturoi, dupa ce am umplut bine borcanele am pus si restul de condimente, am asezat borcanele pe niste suporturi metalice si am turnat saramura fierbinte. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat sa se raceasca pana a doua zi, cand le voi depozita in camara sau beci, dupa caz. Vor fi gata de mancat in cca 5-6 saptamani.